ЗАЩО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДОВЕРИЕ Е КЛЮЧЪТ КЪМ УПРАВЛЕНИЕТО НА КОНФЛИКТИ ВЪВ ВИРТУАЛНИ ЕКИПИ

ЗАЩО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДОВЕРИЕ Е КЛЮЧЪТ КЪМ УПРАВЛЕНИЕТО НА КОНФЛИКТИ ВЪВ ВИРТУАЛНИ ЕКИПИ

Управлението на виртуален екип е както възнаграждаващо, така и предизвикателно. Гъвкавостта, намалените режийни разходи и свободата да работите от всяко място в света със сигурност са привлекателни предимства, но липсата на лице в лице взаимодействие може да доведе до критични управленски отговорности като уреждането на конфликти, уникално облагане.

Във виртуална среда думите могат лесно да бъдат объркани, а нерешените спорове между членовете на екипа могат значително да възпрепятстват способността на екипа да работи ефективно и продуктивно. Конфликтът не е в основата си лошо нещо; Всъщност той всъщност може да укрепи екипа ви, ако сте в състояние да работите с него конструктивно и да постигнете положителна резолюция.

Това, което е разрушително, е негодуванието и липсата на единство, които неразрешеният конфликт може да причини в екипа ви. Никой виртуален отбор не може да избегне напълно конфликта, нито това трябва да бъде целта. Можете обаче да укрепите способността на екипа си да управлява конфликти, като развивате по-силни междуличностни отношения.

Екипите, обогатени със силни междуличностни отношения, притежават по-големи комуникативни умения и доверие – два от най-важните компоненти на успешна виртуална работна сила.

Във физическата работна среда членовете на екипа случайно или целенасочено образуват облигации. Но във виртуална среда е лесно да се чувствате комфортно с изолация. Лидерите трябва умишлено да създават възможности за взаимодействие между хората в географски и часови зони. Това, от своя страна, насърчава развитието на жизненоважни междуличностни отношения, за да се изгради доверие и социален капитал.

Ето пет начина, по които можете да изградите доверие и социален капитал, за да укрепите вашите виртуални екипи тази година.

  1. Срещи “лице в лице”

Изследванията сочат категорично идеята, че първоначалната среща директно или ежегодните срещи на човек създават по-успешни виртуални екипи. Нашите собствени констатации показват, че най-добре представящите се виртуални екипи правят усилие да се срещнат лице в лице с нови членове на екипа в рамките на първите 90 дни. Ако времето и географията не позволяват това, се стреми към поредица от кратки виртуални срещи, за да възпроизведете това, което ще направите лично.

Въпреки че обединяването на екипа може да изисква значителна инвестиция, възвръщаемостта (много функционална отдалечена работна сила) си заслужава. При планирането на тези събития не забравяйте да отделите време за социализация, свързана не с бизнес, за да дадете възможност на вашия виртуален екип да се свърже на лично ниво.

 

  1. Създайте виртуална вътрешна мрежа

Създайте вътрешна социална мрежа за вашия екип – виртуално местоположение, до което те могат да получат достъп и да споделят мисли, идеи, картини, бизнес цели и постижения независимо от географското местоположение или часовата зона. Това може да бъде толкова просто, колкото създаването на екипна Facebook страница, в която всеки има право да допринася.

Този виртуален воден охладител не трябва да бъде само бизнес. Насърчете споделянето на хобита, лични снимки и друго подходящо за работата съдържание, за да се подхранва социализацията.

  1. Намерете причини да празнувате

Независимо дали става въпрос за рожден ден, годишнина или нестандартна почивка, открийте причини да празнувате като екип. Отделянето на време от бизнес с право лице, за да отпразнуваш някого или нещо подобно, е чудесен начин да си взаимодействаш с виртуални членове на екипа с приятелски условия.

Хостингът на виртуална партия е перфектен начин за стартиране на някои отборни връзки през следващата година, а не само за празниците. Можете да използвате някои от тези 16 съвета за творчество, за да отпразнувате други поводи през цялата година.

  1. Стратегически членове на екипа на партньорите

Когато назначавате членове на екипа в различни проекти, помислете какви двойки могат да помогнат за укрепването на връзките. Може да е по-удобно да съберете екип от хора, които са всички в едно и също географско местоположение, но ако същите хора винаги работят заедно, липсват възможности за изграждане на екипа като цяло. Смесете го, когато можете. Това не само укрепва връзките между членовете на екипа; Тя също така носи нови умения и нова перспектива за всеки проект.

  1. Създайте пространство и време за служителите да изразяват загриженост

Периодично насрочвайте срещи за напредъка с всеки отделен служител на отдалечени места или задайте очакванията, че всеки, който има загриженост, е добре дошъл да насрочи изключителен час с вас. Дистанционните среди правят много лесно влизането на членовете на екипа да се избягват, така че гневният аргумент (било то свързан лично или със задача) може да се превърне в нещо по-голямо от необходимото.

Чрез предоставянето на форум за вашите виртуални служители да говорят открито с вас за всякакви притеснения, които имате, вие можете да установите конфликти в началото и да работите, за да ги разрешите, преди да създадат токсична отдалечена работна среда.