ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА – ПОДДРЪЖКА И НАДГРАЖДАНЕ

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА – ПОДДРЪЖКА И НАДГРАЖДАНЕ

Ако вашият проект има някаква постоянна информация, той ще изисква поддръжка и евентуални подобрения. Докато сте постигнали най-доброто си ниво, за да осигурите всички изисквания на потребителите, тези изисквания ще се развият с течение на времето и продуктът ви трябва да се развива с

 

Важна част от поддръжката е да направите своя проект, проектна документация и помощни материали на разположение като важен източник за тези, които следват стъпките ви. Ако те трябва успешно да внедрят промени в системата ви, за да се справят с бъдещите нужди на потребителите, те трябва да разберат вашето мислене.

 

Планиране на надграждането на проекта

 

Поддръжки винаги са необходими. Можете или да ги пренебрегнете или да планирате за тях предварително. Ако приемете, че ще е необходимо да се пусне надграждане или поддръжка, тогава можете да планирате едно, да речем три месеца от първоначалното стартиране на вашия проект.

 

Това ще предотврати прекъсване в екипа ви на проекта, тъй като членовете могат да преминат от работа по първоначалното стартиране до проектиране и определяне на следващото издание на продукта. Те могат да започнат да “подреждат” дефектите, които са останали от предишното пускане и да решават кои ще бъдат фиксирани в поддръжката и кои няма да бъдат.

 

Освен това, ако работите в среда, в която ще имате непрекъснато надграждане (вместо еднократно надграждане на продукт), трябва да планирате редовно пускане на продукта на точката. Например, ако разработвате продукт, който всяка година ще има голямо надграждане, трябва да обмислите график за незначително освобождаване на всеки шест месеца или евентуално на всеки три месеца за поддръжка. Програмата за редовно надграждане помага на екипа ви, клиентите и персонала за поддръжка да предвиждат издания и да планират за тях.