ПЕТ ЛЕСНИ СТЪПКИ ДА СПЕЧЕЛИТЕ ГОЛЯМ ПРОЕКТ

ПЕТ ЛЕСНИ СТЪПКИ ДА СПЕЧЕЛИТЕ ГОЛЯМ ПРОЕКТ

Mного често, въвличането на участниците упражняващи управление на проекти ( проект мениджър и инвеститорски контрол) в голям проект, създава проблем, което само по себе си не е проблем, а проблема се явява в това, да го започнеш и да го задържиш. Мотивацията, например, играе голяма роля за успеха, или обратното, всеки един проект да се превърне в продуктивен убиец.

Ето няколко съвета, които, надяваме се, ще ви помогнат да станете по-продуктивни и да получите този проект като проект мениджър или инвеститорски контрол с неудържим успех.

1. Да се установят пречките

Кое точно ще Ви предпази да започнете? Често ли се случва да отлагате? Плаши ли Ви размерът на проекта от гледна точка на проджект мениджър или инвеститорски контрол?
Вземете второ мнение от някой, на когото вярвате или е бил в подобно положение. Говорете с него по време на инвестиционния проект , той може да види нещо, което вие не сте в състояние да видите. Може би пренебрегвате перфектния скок на отправната точка, която вашият приятел вече е прескочил.

2. Знайте Целта си

В началото, може да се събират толкова много данни и информация, че цели дни да минават без да сте свършили реално нищо. Тогава, един ден, когато свършите проекта като проект мениджър или инвеститорки контрол, и погледнете назад към данните, които сте събрали и ще се замислите “Добре, тази изгубена седмица, никога няма да се върне”.
Мислете за вашата цел, и мислете за това,от колко много предварителна работа действителност се нуждаете. Това може да ви спести много време и ще защити разходите Ви.
3. Да знаете, кога да спрете

Трябва да си признаете, че съвършенството не винаги е необходимост, научете се да се върнете назад и да кажете “добра работа момчета “. Дяволът е в детайлите и перфекционизъм е този, който вероятно ви е накарал да затънете и да останете там където сте. Хората на изкуството казват, че част от работата, никога не е наистина свършена, защото съвършенството не може да бъде постигнато – поучете се от това, не си позволявайте да се вманиачите в дреболиите на един строително-инвестиционенпроект и да делегирате задачи, които не трябва да се направят от вас.

4. Печеливши Награди

Сроковете са чудесен мотиватор, и наградите за тях понякога са повече от получените резултати. Добре мотивирания и възнаграден, екип по управление на проекти (инвеститорки контрол) е този, който е завършил проекта в срок и с високо качество.
Дори и да е само за самотната ви работа по този голям проект, обещайте си една значима вечер, като награда за добре свършената работа.
5. Обърнете Несигурността във Ваша полза
Хората често се плашат повече от това, че са оставили някого да падне, отколкото, че те самите са попаднали в такава ситуация. Това може да се използва във Ваша полза, чрез делегиране на работа и като се подчертае колко е важна тази задача.
Само няколко дребни съвета, които ще се надяваме да насърчават и мотивират вас и вашия екип по проекта (специалисти по управление на проекти и инвеститорки контрол). Никога не пренебрегвайте значението на мотивацията като умение за управление на проекта, тя играе огромна роля в цялостния успех на проекта. Един от начините за мотивиране на отпуснатия отбор е в дългосрочното инвестиране в обучение и непрекъснато професионално развитие (НПР). Управление на проекти често могат да бъдат комбинирани с обучение и непрекъснато професионално развитие, например с организации на професионални Проект Мениджъри (инвеститорски контрол), което ще влее нови сили във всички членове на екипа.