6 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОДЖЕКТ МЕНИДЖЪРА , ДА ДАДЕ ТЛАСЪК НА ЕКИПА И НА ТЕХНИТЕ УМЕНИЯ

6 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОДЖЕКТ МЕНИДЖЪРА , ДА ДАДЕ ТЛАСЪК НА ЕКИПА И НА ТЕХНИТЕ УМЕНИЯ

Успешен бизнес екип – ръка за ръка

Вие можете да бъдете чудесни в професията си. Може да имате впечатляващ списък с постижения. Но ако не ви достигат няколко съществени социални умения, вие няма да стигнете много далеч – в личния си живот или професионално като ръководител на проект. Харесва ли ви или не, социалните умения са от съществено значение умения за оцеляване. Те ви позволяват да се адаптира към различни среди.

За да развиете уменията на хората си, трябва да бъдете в състояние да направите три неща: да демонстрира принципно поведение, изграждане на отношения и развитие на  силни комуникационни умения. В качеството си на хора, човек не идва естествено за всички, разбира се.

Много хора са интровертни личности и предпочитат да остават “сами с себе си” в всичко. Да за личното пространство от време на време е добре. Но е напълно затворен в себе си човек може да навреди на вашия потенциал да отидете по-нагоре и да навреди и в двете посоки – и в личения и в професионалния живот.

Въпреки вашия тип личност, можете да намерите начини за подобряване на вашите умения за общуване, за да изградите по-добри връзки по време на работа (или на друго място). За да станете отборен играч. За да се подобри репутацията ви. За укрепване на вашите социални умения. За да укрепите отношенията на проектите.

Готови ли сте да направите всичко това и повече? Опитайте тези шест начини за развитие и подобряване на вашите умения и на хората във вашия екип.

Усмихвай се често и бъди позитивен. Позитивната нагласа е магнит. Имайки в предвид как се чувстваш, дай най – доброто от себе си и се усмихвай.

Хората-лицата успяват да контролират своите вътрешни емоции, като не само се появяват щастливи на повърхността, но и като се уверят, че другите около тях са щастливи. Поздравете и се усмихва на всеки, който виждате. Може да се изненадате, когато получите същото положително поведение в замяна.

Бъдете уверен и в същото време загрижен. Трудно е да се намерят хора, които наистина се грижат за вас. Ето защо този атрибут е нещо, което кара всеки да бъде загрижен. Как може да бъдете внимателен и грижовен? Покажи съпричастност по време на добри и лоши времена. Предложи ръка за помощ. Попитайте хората за техния ден. Активно слушай това, което имат да ти кажат – и отговори. Оценявай хората. Благодари им за малките неща, които правят. Просто нека знаят, че сте човек, който наистина го е грижа.

Не си избирайте фаворити. Повечето хора обичат да си избират „техни любимци“. Но това определено е много вредно и лошо за екипната работа. Ако искате да сте добър лидер не си избирайте фаворити и не пренебрегвайте останалите хора от екипа. Социалният тип хора не избира, а умее да предразположи всички и да  комуникира с всички. Те не изтъкват мнението на някого за сметка на друг. Също така се старайте да стоите далече от дискриминационни практики. Да вярвате на слухове и непотвърдени данни и да говорите зад гърба на хората, които не харесвате. За да бъдете отборен играч, трябва да третирате всеки по един и същи начин – без значение какъв тип отговор ще получите в замяна.

Избягвайте конфликтите: Част от това да бъдете социален тип и добър лидер е да не си създавате врагове. Това не означава, че няма да срещате хора, които имат друго отношение към нещата, друго мнение и, че няма да ви предизвикват. Конфликтите са неизбежни. Но те трябва да се решават в конструктивен дух и тон. Много е важна реакцията, която сте си изградили, когато възникне конфликт. Направете така, че да сте в състояние да го разрешите с конструктивна комуникация и да подходите по – възможно най – добрия начин.

Подобри своя комуникационен стил. Тази задача понякога, не е толкова лесна, колкото изглежда. Комуникацията винаги има ефект върху нещата, независимо колко правилни и силни са те. Искате да бъдете добър говорител? Недейте да говорите, когато не е вашият ред. С други думи слушай, когато е твой ред да слушаш. Внимателно подбирайте думите си, като не изстрелвате думите си безразборно при всяка мисъл. Избягвайте да бъдете нечестен. Изговаряйте думите си ясно и конкретно, за да избегнете неразбиране и недоразумения.

Уверете се, че хората си прекарват времето страхотно с вас /независимо, че са на работното място/. Какво хората харесват най – много в другите хора? Разбира се вие трябва да бъдете мил, вежлив, позитивно настроен, весел, оптимистичен, загрижен и т. н. Но други личностни черти имат силата да направят някого много популярен. Способността да накараш другите да се смеят определено привлича хората и поставя усмивка на лицата им.

Това също така е прекрасен начин, за да паднат бариерите, които някои хора си поставят. Използването на хумор /разбира се по правилният и подходящ начин/ променя взаимодействията и връзките с останалите хора.

Има ли го. Шест лесни начина да променят начина, по който общувате. Сега сте готови да вземете вашите умения на хората към следващото ниво – както лично така и във всичките си проекти.